Hírek

 

 

Álláshirdetés

Álláshirdetés

 

 


 

Óvodai beiratkozás 2022/2023

 

Beiratkozás

 

 


 

Könyvajánló

Alapítványunk mesekönyve

megvásárolható

Ára: 3.000Ft

Támogassa Alapítványunkat adója 1%-ával!

Veszprémi Waldorf Pedagógiai Alapítvány

Adószám: 18929098-1-19

8200 Veszprém Szent I.u.12.

Víziné Sánta Andrea

Waldorf óvodapedagógus

 

 

 

 

 

 

Müllerné Mendik Andrea

óvodapedagógus

Talán a legfontosabb, amit tudnotok kell rólam, hogy én óvodától kezdve egészen az érettségiig Waldorf intézményekben nevelkedtem. Waldorf óvódásnak és Waldorf iskolásnak mondhatom magam, amire én nagyon büszke vagyok és örömmel tekintek vissza.

A Waldorf gimnáziumok egyik sajátossága, hogy a gyerekek minden évben egy-egy témával kapcsolatos praktikumon vesznek részt, így jutottam ki 11.-es koromban Németországba egy Camphillbe. A Camphillekben a fogyatékos gyermekeket segítő közösségek élnek együtt, és olyan szerencsés voltam, hogy három hétig részt vehettem egy ilyen közösség mindennapi életében. Volt a Camphillen belül egy ház, aminek a tagja lehettem, és az volt a feladatom, hogy az ottani gyermekeknek segítsek a mindennapi tevékenységeikben. Az itt szerzett pozitív tapasztalataimból merítve döntöttem úgy, hogy óvódás korú gyerekekkel szeretnék majd foglalkozni felnőttként.

Nekem mindig is nagy vágyam volt, hogy óvó néni lehessek, már egészen óvodás koromtól kezdve ezt mondogattam, majd pár évre ez feledésbe merült, de olyan pozitív emlékek fűztek az óvodámhoz, és a Camphillben szerzett tapasztalatok ezt újra előhozták bennem, így történt, hogy a pályaválasztásom az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Tanító és Óvóképző szakára esett, ahol 2018 tavaszán óvodapedagógusként végeztem.

2018 nyara nagy változásokat hozott a magánéletemben, így Pest megyéből Veszprém megyébe költöztem. Emiatt a költözés miatt úgy éreztem, hogy nagy szükségem lesz egy olyan helyre ahol minden nap valami ismerős, és jó érzéssel eltöltő hely fogad. Nekem a Waldorf intézmények mindig is ilyenek voltak, bármelyikben ahol jártam eddig, mindig ugyanaz az otthonos, barátságos, szívmelengető légkör fogadott, amitől biztonságban éreztem magam. Elkezdtem Veszprémben is Waldorf óvodákat keresni, így találtam rá a Csillagvár óvodára, ahol megtaláltam, amit keresek, így 2018 őszétől kezdve dolgozom az óvodában a W3-as csoportban.

Az egyetemen szerzett tudásom mellé nagy segítség számomra a gyerekkoromból származó és az életem nagy részét átölelő Waldorfos múlt, de a jövőben mindenképpen szeretném elvégezni a Waldorf pedagógiai képzést.

Hanik Emese

dajka