Hírek

 

 

Álláshirdetés

Álláshirdetés

 

 


 

Óvodai beiratkozás 2022/2023

 

Beiratkozás

 

 


 

Könyvajánló

Alapítványunk mesekönyve

megvásárolható

Ára: 3.000Ft

Támogassa Alapítványunkat adója 1%-ával!

Veszprémi Waldorf Pedagógiai Alapítvány

Adószám: 18929098-1-19

8200 Veszprém Szent I.u.12.

„Csak a szép zöld gyep, az fog hiányozni!” – Janikovszky Éva: Égig érő fű

Nekünk is ez már nagyon hiányzott az óvodából!

Köszönjük a Veszprémi Waldorf - Pedagógiai Alapítványnak az anyagi támogatást, az óvoda dolgozóinak és néhány lelkes volt és jelenlegi szülőnek a szorgos munkáját, mellyel ilyen csodálatos lett az óvoda udvara!

Visszatekintés a munkára:

Amikor elcsendesedett az óvoda udvara, mert nincsenek gyerekek, sokat gondoltunk a régi füves óvodai udvarra. Most lehetne füvesíteni, ez volt az első gondolatunk, és ahogy telt az idő egyre erősödött a gondolat, hogy a fű nem nő elég gyorsan. Nagy testvérével, a gyepszőnyeggel igazi csodára lehetnénk képesek. De ha gyepszőnyeget telepítünk, akkor megfelelően ki kell alakítanunk a talajréteget, hogy a szép zöld gyep megvethesse lábát az óvoda udvarán.

 Egy hét kitartó locsolás után könnyen felrotálta egy volt szülő a kertet, majd 20 kg marhatrágyát (biogazdálkodásban is használhatót) szórtunk ki. Szedegettük a köveket, cserepeket, gereblyéztük. Úgy látszott nagyon sok helyen lefolyik a föld, így megkezdtük a kertépítést is, melyet már régóta terveztünk. Az ügyeletbe többünknek be kellett jönni, így munkához láttunk. Az anyagbeszerzés, fuvarozás nem kis gonddal járt. Vödrökkel, lapátokkal felszerelve jelentünk meg a tüzépen, hogy murvát vigyünk az alapokhoz. 7 alkalommal jelentünk meg, a számlakészítő már törzsvevőként üdvözölt bennünket. A néhány éve oszlopsorral készített kistámfalak lerakásának technológiáját akkor ellestük, így Harta Andival, Beával szinte tökéletesen sikerült, nagyon jó lett. Ildikó folyamatosan locsolt, hogy a föld eléggé nedves legyen, mire a gyepszőnyeg megérkezik és azt követően is. Végre elérkezett a gyepszőnyeg leterítésének napja. Nagyon nagy lelkesedéssel kezdtünk neki, főleg annak tudatában, hogy mindent sikerült előkészíteni és befejezni. Hatan láttunk a feladatnak: Erzsi, Bea, Andi, Vankó Dani (Ibolya férje- szülő) és Juhász Tibor (szülő, aki látott már ilyet közelről) és én. Igazán jó munka volt a 100 m 2 gyepszőnyeg behordása és leterítése. Azóta is rendszeresen, felváltva locsoljuk, már szépen erősödik, az első fűnyíráson is túl vagyunk!

Az esti locsolások alkalmával „Ibolya Tündérkertje” egyre szebb lett a nagy akácfa alatt, melyet családjával együtt építgetnek, mire a gyerekek az óvodába újra jöhetnek, még szebbé váljon a kert. Apró kavicsok, kövirózsák között törpék, tündérek pihenhetnek a Csillagvár egyik szegletében.

  1. május 13. Puskásné Devecsery Szilvia